وبسایت روستای گیلاس لاریجان

اولین مسابقۀ عکس روستای گیلاس

Ax Mobail

به دنبال پیشنهاد آقای محمد اسحاقی مدیر هنری درگاه گیلاس و استقبال صاحب نظران حوزه فرهنگ و هنر روستا، وبسایت روستای گیلاس در نظر دارد اولین مسابقۀ عکس را میان گیلاسی ها برگزار نماید.

موضوع این مسابقه آزاد بوده و همه ی گیلاسی ها می توانند با استفاده از خلاقیت‌های فردی‌ خود، در هر سبک و گونه‌ای و فقط به وسیله ی دوربینهای موبایل سوژه های مورد نظر خود را به قاب تصویر درآورند.

بخش‌های مسابقه

این مسابقه دارای سه بخش با موضوع «طبیعت و زندگیِ روستایی، آیین های دینی و عبادی، عمران و آبادی» بوده و آثار پذیرفته شده در ذیل این سه بخش یررسی خواهند شد.

مقررات مسابقه

– شرکت در این مسابقه برای همه گیلاسی ها (اعم از زن و مرد) آزاد است.

– هر فرد با هویت مشخص می‌تواند حداکثر ۵ (پنج) عکس ارسال نماید.

– فقط عکس هایی که به وسیله ی دوربین موبایل ثبت شده باشد، پذیرش می شود. (در صورت استفاده از دوربین های دیجیتال یا حرفه ای، عکس مورد نظر از بخش مسابقه حذف خواهد شد.).

– دریافت آثار از طریق سی دی امکان‌پذیر است.

آثار خود را به آقای محمد اسحاقی (دبیر هیات داوران) تحویل نمایید.

– آثار باید با حجم کمتر از ۵۰۰ کیلوبایت و با نام عکاس با حروف لاتین و شماره تلفن همراه در فایل عکس، بارگذاری شوند.

– در صورتی‌ که بنا به تشخیص هیأت داوران اثر ارسالی به بخش مسابقه راه یابد، ارسال اصل عکس با حجم اصلی ضروری است.

– وبسایت روستای گیلاس حق استفاده از عکس‌های پذیرفته شده را برای انتشار در گالری عکس سایت، با ذکر نام عکاس برای خود محفوظ می‌دارد.

– ارسال و تحویل عکس ها به دبیرخانه هیات داوران، به منزله قبول کلیه مقررات مسابقه است و صاحب عکس حق خارج نمودن عکس از مسابقه را ندارد.

– تصمیم‌گیری در سایر موارد مربوط به مسابقه به عهدۀ مدیریت وبسایت درگاه گیلاس می‌باشد.

جوایز مسابقه

در هر بخش به سه نفر از برگزیدگان جوایز نفیسی اهدا خواهد شد.

امتیازات شرکت‌کنندگان

آثار برگزیده به صورت یک مجموعه در گالری عکس گیلاس و به مرور در یکی از مراسمات رسمی در روستای گیلاس بصورت کلیپ، پخش عمومی می شود و برندگان این مسابقه در مراسم معرفی خواهند شد.

گاهشمار مسابقه

آغاز مسابقه: از تاریخ انتشار این اطلاعیه

آخرین مهلت ارسال آثار: ۳۰/۴/۱۳۹۳

زمان اعلام نتایج: اواسط شهریور ماه ۱۳۹۳

هیات داوران (جهت انتخاب و داوری آثار)

جناب آقای حسین اسحاقی (عکاس طبیعت و برنده جوایز کشوری)

جناب آقای شعبان یزدانی (کارشناس فرهنگی اجتماعی)

جناب آقای محمد اسحاقی (کارشناس ارتباط تصویری و عکاس خبری)

جناب آقای مجید مظلوم  (نماینده نظرات مردمی)

جناب آقای محسن ابوالحسنی (نماینده نظرات مردمی)

حامیان:

هیئت امنا مسجد و حسینیه روستای گیلاس

شورای اسلامی روستای گیلاس

پایگاه مقاومت امام جعفر صادق (س) روستای گیلاس

وبسایت روستای گیلاس (درگاه گیلاس)

1357552217_mbanews.samsung

۱۱ نکته بسیار مهم برای عکاسی با دوربین موبایل

محمد اسحاقی: شاید زمانی بعید به نظر می‌رسید،‌ اما امروزه تقریبا همه دوربین عکاسی کوچکی در جیب یا کیف خود دارند که به استفاده از آن می‌توانند به راحتی به یک عکاس اجتماعی، طبیعت، ورزشی، مستند و انواع دیگر زمینه‌های عکاسی تبدیل شوند،‌ تنها باید دانست چگونه می‌توان با این دوربین‌های کوچک و محدود، بهترین عکسها را به ثبت رساند.

ریچارد کوچی هرناندز، روزنامه‌نگار چند‌رسانه‌ای و یک عکاس خیابانی آی‌فونی، درباره اینکه چگونه‌ می‌توان به یک عکاس اسمارت‌فونی عالی تبدیل شد به چند نکته اشاره کرده است. به گفته وی بسیاری از افراد از فرصت‌های غیر‌قابل وصفی که عکاسی موبایل در اختیار عکاسان قرار داده خبر ندارند.

۱- همه‌چیز به نور بستگی دارد. عکاسی یعنی نور‌دهی درست، صبح‌های زود و ساعات نزدیک به غروب خورشید از قدرت تبدیل کردن صحنه‌ای کسل‌کننده به صحنه‌ای بی‌نظیر و چشم‌نواز برخوردارند زیرا زاویه نور در این ساعات از روز بسیار برای عکاسی مناسب است.

۲- هرگز زوم نکنید. اولین قدم در راه عکسبرداری موبایلی ناموفق بزرگنمایی با استفاده از گوشی است. اگر می‌خواهید از موضوعی از فاصله نزدیک‌تر عکاسی کنید، به جای بزرگنمایی بر روی آن، از پاهایتان استفاده کرده و به آن نزدیک‌تر شوید، به این شکل کیفیت عکس نیز بهبود خواهد یافت.

۳- نوردهی و فوکوس قفل شود. این‌کار کیفیت و وضوح تصویر را ۱۰۰ درصد افزایش خواهد داد. با استفاده از اپلیکیشن‌های(برنامه- نرم افزار موبایل) پیش‌فرض دوربین موبایل، می‌توان با ضربه زدن و نگه‌داشتن انگشت بر روی صفحه نوردهی و فوکوس را تنظیم کرده و زمانی که مربع روی صفحه چشمک زد، یعنی این دو گزینه قفل شده‌اند. همچنین می‌توان از اپلیکیشن‌های دیگری مانند ProCamera برای تفکیک تنظیمات و قفل کردن نوردهی            و فوکوس استفاده کرد.

۴- ویرایش کنید: از اشتراک‌گذاری روزانه عکسها خودداری کنید و تنها بهترین عکسی که گرفته‌اید را در اختیار مخاطبان قرار دهید، و بهترین عکس عکسی است که بهتر انتخاب و ویرایش شده‌باشد.

۵- مهارت‌های فنی خود را تقویت کنید. قدرت مشاهده خود را بالا ببرید و بیاموزید که به هر موضوعی عمیق نگاه کنید.
۶- فیلترها جایگزین چشم نمی‌شوند. نسخه خام عکس همواره مورد نیاز خواهد بود. شاید بعد‌ها عکاس تصمیم بگیرد فیلترهای سیاه‌و‌سفید یا سپیا (تن قهوه‌ای رنگ بر روی تصویر) را بر روی تصویرش قرار دهد، اما در هنگام عکاسی از این فیلترها استفاده نکنید زیرا شاید اصل عکس مهمتر از عکس فیلتر‌شده باشد.

۷- مخفیانه عکاسی کنید. زمانی که سوژه را انتخاب کردید موبایل را کمی بالاتر از کمر خود گرفته و عکاسی کنید، به این شکل سوژه مطلع نخواهد شد که شما درحال عکاسی از او هستید و واکنش‌های وی طبیعی‌تر خواهد بود.

۸- برای خود تکلیف و ضرب‌العجل بگذارید. از ۲۰ زاویه مختلف از یک موضوع عکاسی کنید. به این شکل فراخواهید گرفت که دنیا را متفاوت ببینید،‌حتی اگر سوژه انتخابی چندان هم ویژه و عجیب نباشد، اما دیدن زوایای نور از جهت‌های مختلف تمرین بسیار خوبی برای متفاوت دیدن خواهد بود.

۹- باید پیش از دیدن بدانید که چه می‌خواهید ببینید. لیستی از عکس‌هایی که می‌خواهید به ثبت برسانید تهیه کرده و آنها را بیابید. برای مثال موضوعی مانند مرد‌های کلاه‌پوش را انتخاب کرده و در خیابان مردهایی که کلاه به سر دارند را بیابید و از آنها عکاسی کنید.

۱۰- بر روی عکاسان دیگر مطالعه کنید. بهترین راه برای عکاس خوب شدن، صرف مدت زمانی هنگفت برای دیدن عکس‌های دیگران است.

 ۱۱- همیشه آماده باشید. باید اطمینان داشته باشید زمانی که مغز و قلبتان دستور “عکس بگیر” را صادر می‌کنند، هیچ بهانه‌ای از قبیل “دوربین در کیفم بود” و یا “دوربین فعال نبود”،‌ نداشته باشید و این یکی از دوست‌داشتنی‌ترین ویژگی‌های عکاسی با موبایل است، زیرا دوربین همیشه همراه شما‌ است.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۱۲ دیدگاه‌ برای “اولین مسابقۀ عکس روستای گیلاس”