مطالب مرتبط
حجت الاسلام والمسلمین مهدی روحانی نیا (جغتا) از عالمان و واعظان انقلابی و شهیر لاریجان پس از تحمل یک دوره بیماری دار […]
گلخند سلام را تقدیم می دارم مدتی است صفحه ای درگوشه ی کوچکی از دنیای ارتباطات دیجیتالی و اینترنتی به نام سایت […]
حسینیه تهران که سال گذشته با همت هیات امنای محترم و جوانان هیات باب الهوائج (ع) گیلاسی های مقیم مرکز به بهترین […]
جناب آقای سید مصطفی ساداتی نفس گرم و گیرایی دارند و گیلاسی ها همواره با نوای پر سوز زیارت عاشورا و روضه […]
۵ دیدگاه برای “مسابقه برای تنویر افکار”
حضرت زینب(س) این جمله را در مجلس یزید در شام فرمود، زمانی که یزید در مجلسی عمومی، رو به حضرت زینب(س) نمود، و در حالتی که مست غرور بود گفت: خدا را شکر که شما را خوار نمود! بعد از حضرت زینب سؤال کرد: کار خدا را با برادر و اهل بیت(۱) چگونه یافتی؟
یزید قصد داشت همه جنایات خویش را با نسبت دادن به خواست خدا صحیح جلوه داده و کارهای خود را بر اساس حق توجیه نماید! زینب کبری در جواب فرمود: “و ما رأیتُ الاّ جمیلاً…؛ هیچ چیز جز زیبایی ندیدم. اینان (امام حسین و یارانش) گروهی بودند که خداوند شهادت را برای آنان مقرّر نمود و در قیامت خداوند بین تو و آنها قضاوت مینماید…”.(۲) حضرت زینب در این کلام کوتاه به معارف عظیمی اشاره نمودهاند که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
اوّلاً: انسان مؤمن و موحّد، همه امور را به اراده الهی میداند و قائل است که در عالم هستی هیچ چیز بدون اراده الهی واقع نمیشود که توحید افعالی نامیده میشود، پس آنچه واقع شود، یقیناً خداوند اراده نموده است و هر چه واقع نشود، خداوند نخواسته است. انسان موحّد چون مییابد که بر اساس مصلحت خداوند، این واقعه به وقوع پیوسته و حکمت خدا بر آن تعلّق گرفته، در هر لحظه و هر کاری به رضای او راضی است و آن حادثه را که خداوند پسندیده است، زیبا مییابد؛ هر چند آن حادثه به شهادت رسیدن برادران و فرزندان باشد. گر به اقلیم عشق رو آری
همه آفاق گلستان بینی
این اوج عرفان و عشق الهی است که:
من از درمان و درد و صل و هجران
پسندم آنچه را جانان پسندد
قرآن در این مورد خطاب به پیامبر اسلام میفرماید: “شما جز آن نمیخواهید که خدا خواسته باشد؛ زیرا خدا دانا و حکیم است”.(۳)
آری خداوند دانا و حکیم، هماره بر اساس حکمت و مصلحت حوادث جهان را ترتیب میدهد.
ثانیاً: این بزرگواران همواره حیات خویش را در راه دین فدا نمودهاند. امام حسین(ع) برای حفظ دین جدّش رسول خدا قیام نمود و به شهادت رسید. چه زیبایی از این بالاتر که شیرزنی در راه تحقق اهداف امام خویش، هر گونه سختی را بر خود هموار نماید، و در مقابل هر سختی، همچون کوهی، استوار ایستادگی نماید؟!
این جا است که برای رسیدن به هدف، انسان هر گونه سختی را بر خویش هموار مینماید و سختیها برایش شیرین میشود.
ثالثاً: علاوه بر مسائل گذشته یزید قصد داشت اعمال زشت خود را به اراده الهی نسبت داده و کار خود را صحیح جلوه دهد. حضرت زینب در جواب گفت: “اراده خداوند بر شهادت این بزرگان تعلّق گرفته است اما بدان که در قیامت، سزای اعمال خویش را خواهی دید”، چرا که یزید با اختیار خویش این همه ستم به اهل بیت نمود.
آفرین
ما رأیت إلا جمیلأ..
در ابتدا باید گفت گاهی زیبایی در چیزی است که به آن نگاه می شود،و گاهی هم زیبایی در نگاه و دید انسان است.
آن کس که به چشم نظام احسن به همه هستی می نگرد و همه عالم را از او می داند ،خیلی چیزها را که دیگران نمی بینند، هم می بیند هم زیبا می بیند.
نگاه کردن باچنین دیدی ،هم موجب آرامش روح و جان ،و هم موجب صلابت و پایداری می شود و قدرت تحمل ناگواری ها را افزایش می دهد.. چون باچنین دیدی ناگواری ها هم زیبا می شود.
* از نگاه عاشورا _ همان گونه که زینب کبری (س) فرمود جز زیبایی نبود چون تجلی گاه عشق، بازی عشق و معبود بود.
از زیبایی های دیگر عاشورا خط کشی میان انسانهای دیومنش و فرشته خو بود، وقتی خوبی و بدی و حق و باطل باهم در آمیزد، تیرگی باطل،حق راهم غبار آلود و ناپیدا می کند.
زیبایی کار حسین )ع( آن بود که مشعلی روشن کرد تا راه روشن ، تیرگی زدوده شود و چهره ها در آن هوای گرگ و میش نمایان و باز شناسانده شود، تا دیگر فریب و نقاب بی اثر شود.
از دیگر زیبایی های عاشورا مفهوم تازه ای از پیروزی بود.
عاشورا نشان داد که در اوج مظلومیت هم می توان فاتح و پیروز بود.
این همان پیروزی خون بر شمشیر است که در سخن امام راحل هم جلوه گر شده.. فرمود: ملتی که شهادت برای او سعادت است، پیروز است.. )ما در کشته شدن و کشتن پیروزیم(
_وقتی ابراهیم بن طلحه از امام زین العابدین پرسید: چه کسی قالب و پیروز شد؟ حضرت فرمود: آن گاه که وقت نماز فرا می رسد، اذان و اقامه بگو ،خواهی فهمید چه کسی پیروز شد.
زینب (س) قهرمان و عارف ،چون اینها را می دانست و از ورای قرون می دید، این بود که مقابل سخن نیشدار و زخم زبان والی کوفه، که با طعنه به این بانوی اسیر گفت: کار خدارا ،با برادرانت و خاندانت چگونه دیدی!؟
فرمود:* ما رأیت إلا جمیلأ *.
جز زیبایی چیزی ندیدم
التماس دعا….
جواب درست کدوم است؟؟؟؟؟؟جوایز چی شده پس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
جایزه نمیدین. لااقل یه صدافرین بهمون بده. 🙂