وبسایت روستای گیلاس لاریجان

آقای جواد یزدانی رییس شورای اسلامی روستای گیلاس،از پایان نامه ارشد خود دفاع کرد

آقای جواد یزدانی

جواد یزدانی، رییس شورای اسلامی روستای گیلاس، با اخذ نمره کامل از پایان نامه ارشد خود با موضوع “بررسی مضمونی سخنان بودا با کلمات قصار نهج البلاغه” دفاع کرد. این موضوع از معدود موضوعات مورد تحقیق در زمینه ادیان و عرفان است که دارای منابع بسیار محدودی میباشد و برای نخستین بار در کشور انجام شده است.

درگاه گیلاس، کسب این موفقیت علمی را به ایشان و خانواده محترم یزدانی تبریک عرض نموده و آرزوی موفقیت در مقاطع بالاتر علمی را برای ایشان دارد.

در ادامه چکیده این پایان نامه را ملاحظه بفرمایید:

چکیده:
در بررسی « سخنان بودا با کلمات قصار نهج البلاغه از حضرت علی(ع) » که با مراجعه به کتب مترجمین بودیسم ومصاحبه با شخصیت های علمی و دانشگاهی وکار کتابخانه ای و مراجعه به سایت ها و نت برداری و مقایسه کردن انجام گرفته بود به این واقعیت دست یافته شد که : سراسر سخنان بودا در تبیین منشأ پیدایش رنج و چگونگی رهایی از آن است ولی در جان سخنان حضرت علی (ع) ، نجات آدمی در دوری از غفلت و خداخواهی و پرهیز از شهوات و تقوی و آخرت خواهی ودر یک کلام ؛ شناخت توحید و معاد است. زمانی آدمی به ارزش وجودی داشته های فکری و اعتقادی خود پی می برد که شناخت کافی نسبت به اثر فکری و اخلاقی و راهبردی دیگران داشته باشد و ضمن تلاش تطبیقی از رهآورد اندیشه ای و خرد مندانه ای فایدت ببرد و جوابگو بسیاری از دغدغه های درونی خویش باشد که درد و رنج اصلی بشریت چیست و « ماندن»  چگونه با نگرش های فلسفی و عرفانی و با منش های اخلاقی و رفتاری ، خود را از چمپره های و افسردگی نجات بدهد .
گذشته از اختلافات و تفاوت هایی که در بینش و اعتقاد بودا با حضرت علی (ع) وجود دارد، شباهت های بسیاری در آئین عملی و اخلاقی آن دو دیده می شود. در سخنان حضرت علی (ع) ضمن مقبول بودن راه نیت درست، اندیشه درست، سخن درست، رفتار درست، معاش درست، سعی « : های هشت گانه آیین بودا به داشتن جهان بینی الهی، نگرش ابتدایی و آزمونی به امور، دیدن » درست، توجه درست و مراقبت درست سختی ها و رنج همراه با آسانی ها، صبر و توکل، توجه به معاد، تقویت ایمان و اندیشه و عبرت تأکید شده است. بر آیند سخنان بودا با کلمات حضرت علی این است که بودا به جهت انسان مدارانه بودن آئینش تنها انسان و اعمال او را در پیدایش مشکلات و رنج موثر می داند ولی در سخنان حضرت علی (ع) علاوه بر عملکرد انسان، حکمت الهی و قضا و قدر نیز نقش دارد. بودا تنها رسالت آدمی را در این می بیند که از رنج
رها شود ولی حضرت علی (ع) رنج را مرکبی برای رشد و تعالی و رسیدن به تکامل می داند و فقط به درمان
آثار منفی آن می پردازد.

کلید واژه ها:
نهج البلاغه، دمه پده، بررسی مضمونی، کلمات قصار، درد و رنج، تقوی، موازین اخلاقی، فنا، نیروانا

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

۲ دیدگاه‌ برای “آقای جواد یزدانی رییس شورای اسلامی روستای گیلاس،از پایان نامه ارشد خود دفاع کرد”